Verlichting renovatie

Elektrische kroonluchters of kaarsenkroonluchters restaureren

Een cultuurhistorische kroonluchter is beeldbepalend in uw interieur. Ook de techniek is bewonderenswaardig: het is een complexe constructie van glas, kristal, hout en metaal. Er zijn dan ook nog maar weinig specialisten die de kennis en vaardigheid beheersen om deze waardevolle objecten in ere te herstellen.
De specialisten van W3Product/E-Candle borgen zoveel mogelijk de historische elementen. Zij vervangen en herstellen de onderdelen en de elektrische bedrading van de kroonluchter.
Uiteraard gaan ze altijd met de grootste omzichtigheid te werk:

Reiniging
De reiniging gebeurt met specifieke oplosmiddelen en gedemineraliseerd water.
Metalen onderdelen maken we schoon door ze bijvoorbeeld te polijsten.

Herstelling
Gebroken glas hechten we met epoxyharslijm, bijv. Hxtal NYL-1 (speciaal ontwikkeld voor glasrestauratie en -conservatie en door professionals wereldwijd gebruikt).

Pinning
Pins zijn de metalen draadjes die de glaspegels of -bellen bevestigen.
Na verloop van tijd verslijten deze pins of geraken ze beschadigd.
Wij vervangen oude pins door nieuwe messing pins om schade of verlies van glazen bellen te voorkomen.

Bedrading
Kroonluchters werden oorspronkelijk verlicht met kaarsen, gas of olie.
In de 20ste eeuw bracht men elektrische bedrading aan.
Wij inspecteren de staat van de bedrading en vervangen waar nodig, altijd conform de geldende veiligheidsnormen.
Bij authentieke kaarsenkroonluchters, die achteraf voor elektriciteit zijn omgebouwd, loopt de bedrading meestal over of langs het frame. Dit zien we echter ook wel bij kroonluchters die na 1910 gemaakt zijn voor elektriciteit.

De kans op kortsluiting bij de oude bedrading, meestal nog met stof bekleed, is erg groot. Bedrading van kunststof kan zijn uitgehard en/of gebroken en in het kader van de veiligheidseisen moet deze bedrading vervangen worden. Voor veel historische gebouwen is dat een kostbare zaak.

Advies bij vervanging gloeilampen naar LED

W3Product adviseert u graag in restauratietrajecten om bedrading en fittingen te vervangen. Door gelijk over te stappen naar E-candles met led verlichting behoudt u de authentieke sfeer en verlichting én bespaart u flink op het stroomgebruik. Ledkaarsen hebben daarnaast een langere levensduur.

E-candle Royal

Denkt u bij een ledlamp in uw kroonluchter aan een sfeerloze ambiance? Laat u dan verrassen door onze E-candle Royal. De E-candle Royal is speciaal ontwikkeld voor monumentale gebouwen, zoals paleizen, kastelen, burchten, havezaten, musea, gemeentehuizen en kerken.

De juiste kleur en lichtstroom zijn verenigd in een led. Dankzij een innovatieve constructie vormen de lichtbron en het vlamglaasje een geheel. De fraai gevormde ledkaars, die uw kroonluchter zo origineel en herkenbaar maakt, is uniek in al z’n puurheid.

E-candle easy

De E-candle easy is speciaal ontwikkeld voor de renovatie van kroonluchters met fitting. De bestaande E14-fittingen kunnen gehandhaafd blijven. Het enige wat moet gebeuren is de oude gloei- of halogeenlamp verwijderen, daarna de easy met E14 aansluiting in de fitting draaien, een nieuwe huls er overheen plaatsen en u heeft de fantastische uitstraling van de E-candle.

Voordelen

Na de restauratie van de kroonluchter is de verlichting energiezuinig en heeft een CO2-reductie van 90%. De lampen zijn dimbaar, hebben een buitengewoon lange levensduur, een geringe warmteontwikkeling en dus milieuvriendelijk.

Wilt u contact opnemen met W3product ga dan naar onze contactpagina.