Kasteel Rosendael

Project : Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael 3

Kasteel Rosendael is een van oorsprong laatmiddeleeuws kasteel, dat door de graaf van Gelre werd gebouwd. Het kasteel ligt in het Gelderse dorp Rozendaal bij Velp. Het is onderdeel van de rijksbeschermde historische buitenplaats Rosendael. 

Artikel Monumentaal – 5 september 2018

De eeuwenoude Torenzaal in de donjon van kasteel Rosendael nabij Arnhem heeft zijn oude functie terug. In de zaal werd vroeger bij feestelijke gelegenheden gedanst en er werd gedekt voor gala-diners.

Een van de grootste ontvangsten op Rosendael ooit, had plaats in augustus 1766 voor Willem V nadat hij overdag in Arnhem was onthaald en als stadhouder was geïnstalleerd. Vanaf nu is het mogelijk op deze historische plek te trouwen.

Tijd tekort

Terwijl het bruidspaar naar de Torenzaal in de donjon wordt geleid, hebben gasten nauwelijks tijd alle pracht en praal van voorgaande kamers te bekijken.

Middeleeuwse meubelstukken sieren de ruimtes. De inrichting lijkt welhaast hetzelfde gebleven als zevenhonderd jaar geleden; porseleinen kopjes, secretaires, oude boeken en schriften, overal hangen hertengeweien en indrukwekkende schilderijen.

De Torenzaal zelf is licht en biedt uitzicht op de schelpengalerij en het omliggende park. In het midden van de zaal staat het bruidsbankje met bijpassende stoelen voor de getuigen. De ceremonie kan feestelijk worden afgesloten met een huwelijkstoost op de romantische veranda van het kasteel.

Ook buiten huwen is een optie. Er kan midden in de rozentuin getrouwd worden, samen met alle gasten.

Restauratie van de kroonluchters in kasteel Rosendael met de E-candle.

De kroonluchters waren allemaal voorzien van gloeilampen. In opdracht van “Stichting Gelderse Kasteelen” zijn de kroonluchters voor zien van de E-candle Royal. Tevens hebben wij de kroonluchters voorzien van nieuwe bedrading.

Met deze restauratiewerkzaamheden, welke door ons op locatie werd uitgevoerd, voldoet kasteel Rosendael aan haar maatschappelijke voorbeeldfunctie qua duurzaamheid en CO2-reductie.

 

Aan het einde van 2017 heeft W3Product E-Candle de kroonluchter in de Torenzaal gerestaureerd en voorzien met de E-Candle Royal.

  • Kroonluchter IMGP0392 Kroonluchter Blauwezaal
  • Werkzaamheden Kroonluchter Montage van de Kroonluchter
  • E-Candle lantaarn Led filament lamp in de buiten lantaarn
  • W3 E-Candle project E-candle beewax met Led CRI 96
  • Boom Tuin bij kasteel Rosendael
  • Torenzaal restauratie
  • Kroon na restauratie