Politieacademie Warnsveld

Project : Politieacademie Warnsveld

politieacademie warnsveld

Huis ’t Velde 

Huis ’t Velde is een statig wit landhuis ten oosten van Warnsveld, dat sinds 2005 deel uitmaakt van de gemeente Zutphen. De geschiedenis van deze voormalige havezate gaat terug tot minimaal 1326 en heeft prominente bewoners gekend zoals Arnold Joost van Keppel (eerste graaf van Albermarle). Het huis wordt beheerd door de stichting Het Geldersch Landschap en is sinds 1976 in gebruik door de School voor Politie Leiderschap (SPL) als conferentie- en studiecentrum.

Duurzame verlichting

In het Huis ’t Velde is de politieacademie Warnsveld gehuisvest. Ook zij gaan voor duurzaamheid. De klassieke kroonluchters werden voorzien van LED kaarsen.

Verlichtingsscan: Ten behoeve van de bestaande situatie hebben wij een verlichtingsscan uitgevoerd, gebaseerd op de door ons uitgevoerde inventarisatie.
Het rapport gaf een goed inzicht in de mogelijke maatregelen om de kosten van energie en onderhoud te besparen, inclusief de daarmee samenhangende investeringen en de terugverdientijd.

De verlichting brandt dagelijks en verbruikt veel energie met hoge kosten voor onderhoud/ vervanging. Daarnaast deden de oude gloeilampjes geen recht aan de oorspronkelijke kaarsvorm en bijbehorende sfeer. Ook het frequent uitvallen van de lampen bracht dientengevolge hoge vervanging- onderhoudskosten met zich mee.

Kosten, besparing, CO2 reductie en return of investment
De vervanging van de gloeilampen in de kroonluchters door de E-candle kaars leverde, gebaseerd op energie en onderhoud, een flinke jaarlijkse besparing op en een sfeer die bij het pand past.
Tevens werd een aanzienlijke reductie op de CO-2 uitstoot van plm. 90% gerealiseerd.
Return of Investment van 2,8 jaar.

Door deze restauratie houdt de politie niet alleen dit historisch pand in ere maar, mede door het gebruik van duurzame LED kaarsen voor de kroonluchters, geven ze aan oog te hebben voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

  • Hal entree
  • kroonluchter-politieacademie-warnsveld.jpg kristallen kroonluchter receptie
  • messing kroon hal toilet - voor restauratie
  • Wandlantaarn
  • Politieacademie
  • bestaande wandapplique voor restauratie