Stadskantoor

Project : Stadskantoor Nijmegen

Stadhuis Nijmegen

In de 14de eeuw werd het huidige stadhuis in gebruik genomen. Het stadsbestuur was toen nog erg klein en had maar enkele ambtenaren in dienst. In het begin werd alleen een woonhuis in de oostelijke hoek van het stadhuis gebruikt. Later werden de twee huizen ten westen er aan toegevoegd. In 1554 werd het stadhuis grondig verbouwd en werden de drie huizen tot één pand omgevormd. Toen werd ook de huidige gevel geplaatst. Vanaf dit moment vond de rechtspraak in de nieuwe Schepenzaal van het stadhuis plaats. Daarvóór sprak men recht op een plein in de open lucht.

De kroonluchters in de Schepenenzaal en Trêvezaal van het stadhuis Nijmegen zijn door ons gerestaureerd en voorzien van de E-candle.

De kroonluchters waren nog uitgevoerd met echte kaarsen, welke uit het oogpunt van brandveiligheid niet meer mochten branden. Vrijwel onzichtbaar hebben wij de kroonluchters van bedrading voorzien en aansluitend uitgevoerd met de E-candle Royal, met Led als lichtbron, waarmee de oorspronkelijke historische sfeer en uitstraling weer teruggebracht werd.

  • werkzaamheden kroonluchter andere hoek Montage van de E-candle
  • De Schepenenzaal
Bekijk uw winkelwagen