Wilanów Palace Museum Warschau, Polen

Project : Wilanów Palace Museum Warschau, Polen

wilonow

Warschau Wilanow
Aan de zuidkant van Warschau ligt Wilanów. Een prachtig park met een paleis en diverse bijgebouwen. In de 17de eeuw gaf Jan III Sobieski opdracht om in Warschau Wilnaów te bouwen. Het moest een bescheiden kasteel met een mooie tuin worden. In de geschiedenis van Warschau is het Wilanów aangepast en uitgebreid. Samen met het Lazienski park behoort Wilanów nu tot de mooiste parken van Warschau

Kaarsen een gevaar voor de kunstcollectie

Het Wilanów Palace Museum heeft een grote aandacht voor de conservering van dit voormalige koninklijk kasteel. De dagelijkse strijd tegen de grootste bedreigingen van de kunstcollectie zoals vuur, temperatuur en licht vergt grote inspanningen.

Vroeger werden de vertrekken verlicht met echte kaarsen. Deze werden voorzichtig ingezet vanwege het brandgevaar, maar ook vanwege de rook en roetdeeltjes die moeilijk te verwijderen waren. In de vorige eeuw werd veel vervangen door elektrische verlichting.

Paleis van Koning Jan III in Wilanów schittert met veilig kaarslicht van E-candle

In de koninklijke appartementen is een nieuw elektrisch systeem aangelegd. Gebaseerd op 6 volts spanning i.p.v. 220 Volt. De E-candle Royal met LED kaarsverlichting zorgt nu voor een sfeervolle verlichting die het kaarslicht uit de tijd van Koning Jan III benaderd.

De LED verlichting is niet alleen brandveilig, maar is door het ontbreken van gevaarlijk UV licht ook veilig voor de kostbare tapisserieën.

  • Kroonluchter goud wit Kroonluchter met extra slanke E-candle
  • Wandapplique voor restauratie
  • Wandapplique na restauratie met E-Candle Royal