Kasteel de Lathmer

De wandkandelaars zijn door ons aangepast met onze dimbare E-candle Royal met een lengte van 140mm –  12 volt, inclusief een centrale dimmer voor de kaarsen. Lees verder »

Museum Paul Tétar van Elven Delft

Op het verzoek van het bestuur hebben wij diverse kroonluchters in het pand verduurzaamd door de toepassing van ledverlichting en ledkaarsen (E-Candle Royal) Aangepast werd de verlichting in de volgende ruimten: Hal Kroonluchter 2015-93 Paarse kamer kroonluchters 2015-94 Eetkamer Kroonluchter 2015-95 Voorkamer(salon) Kroonluchter 2015-97 Voorkamer(salon) Kandelaars  2015-98 Voorkamer(salon) Kandelaars  2015-98 Gang Hanglamp  2015-99 Bakkerkorff Kroonluchter […] Lees verder »

Kasteel Heeswijk

Het bestuur van het kasteel heeft ons verzocht de verlichting in het kasteel te verduurzamen en aan te passen met ledverlichting. De oude verlichting is dienovereenkomstig aangepast met ledlampen (E-Candle clear en Rustica) en led kaarsen (E-Candle Royal) Een historische koperen kroonluchter had oorspronkelijk echte kaarsen, maar deze mocht vanwege brandveiligheid niet branden. Wij hebben deze […] Lees verder »

Zeeuws Archief Middelburg

In samenwerking met Langeveld Metaalrestaurator zijn de kroonluchters van het Zeeuwsarchief Middelburg, gerestaureerd. De kroonluchters, uitgevoerd met nog echte kaarsen, zijn geëlektrificeerd en daarna voorzien met de E-Candle Royal led kaars. Met deze restauratie werden deze kroonluchters duurzaam in de sfeer en uitstraling van de historische oorsprong aangepast.         Lees verder »

Sociëteit “De Unie”

De voorzitter van de Sociëteit heeft ons gevraagd de verlichting boven de tafel van de leeszaal met ledverlichting aan te passen. Tevens was er de wens om de schilderijen aan de wand uit te lichten. Onze proefopstelling werd naar tevredenheid beoordeeld en aansluitend werd opdracht gegeven om de verlichting van de leeszaal door W3 Products te laten installeren,  inclusief het […] Lees verder »

De Grote of St. Bavokerk te Haarlem

Alle kroonluchters van de kerk zijn opnieuw geëlektrificeerd en voorzien van de E-Candle Royal led kaars. Daarmee kregen de kroonluchters in de kerk hun oorspronkelijke historische sfeer en uitstraling terug. Lees verder »

Kasteel Eerde

Op verzoek van de eigenaar Natuurmonumenten hebben wij de kroonluchterverlichting in de Goblenzaal en de Groenekamer gerestaureerd. De armen van de kroonluchter hebben wij gerenoveerd en van nieuwe bedrading voorzien. De 230 volt lampjes zijn vervangen door de E-Candle Royal; veilige spanning 12 volt. Lees verder »

Museum kasteel Wijchen

Op verzoek van de gemeente heeft W3 Product E-Candle de kroonluchter van de Trouwzaal gerestaureerd. De kroonluchter was nog uitgevoerd met echte kaarsen, die vanwege brandveiligheid niet mochten branden. De restauratiewerkzaamheden bestond uit het elektrificeren en het aanbrengen van de E-Candle Royal led kaars waarmee een prachtige sfeer en uitstraling gerealiseerd werd.     Lees verder »

Oude Stadhuis gemeente Venlo

Het gemeentebestuur heeft W3Product E-Candle  verzocht de bestaande kroonluchterverlichting  in het kader van energiebesparing en CO2-reductie te verduurzamen. Door ons werd de verlichting van de burgemeesterskamer voorzien van de E-Candle Church kaarslampjes 2200 K 2watt.   Lees verder »

Gemeentemuseum Weesp

W3Product – E-Candle heeft in 2017 de oude gloeilampen in de kroonluchters in het museum vervangen door ledverlichting en leddimmers geplaatst en voor de diverse zalen (raadzaal, burgerzaal, trappenhuis etc.) van het Gemeentehuis Weesp. De oude 50 watt gloeilampen werden vervangen door de 2 watt E-Candle Church led lampjes 2200K alsmede nieuwe kaarshulzen aangebracht. Tevens […] Lees verder »

Mauritshuis Willemstad – Gemeente Moerdijk

De Gemeente Moerdijk heeft ons opdracht gegeven de kroonluchters en wandkandelaars van de trouwzaal te restaureren/elektrificeren. Wij hebben alle kroonluchters gedemonteerd en in ons atelier gepolijst of gepoetst en opnieuw van bedrading en nieuwe kaarshulzen voorzien. Achtereenvolgens  hebben wij de kroonluchters opnieuw gemonteerd.         Lees verder »

Stadshuis Franeker

Het gemeentebestuur gaf ons in 2018 opdracht de kroonluchters van het Oude stadshuis aan te passen naar led. Het oude Stadshuis heeft in haar monumentale gebouw cultuurhistorische verlichtingsarmaturen, waaronder kristallen- messing kroonluchters, wandappliquen (wandspiegels en wandblakers) en een lantaarn in de gang. De bestaande verlichtingsarmaturen waren grotendeels uitgevoerd met oude spaarlampen en/of echte kaarsen die, […] Lees verder »

Agneskerk Goutum

In 2016 verzocht het kerkbestuur ons de bestaande kroonluchterverlichting ( 25 watt)  en de diverse spots en uplights (100-120 watt) aan te passen naar led. Voor de kroonluchterverlichting hebben wij onze E-Candle Church (2200K – 2 watt) toegepast en de spots/uplights werden eveneens vervangen door led (25 watt) Met deze aanpassing realiseerde de kerk een […] Lees verder »

Oosterkerk Hoorn

Op verzoek van de kerkrentmeesters hebben wij in 2018 de verlichting voor de kroonluchters van de Oosterkerk in Hoorn geïnventariseerd. De bestaande kroonluchters waren nog voorzien van echte kaarsen en diverse armen van de kroonluchters dienden gerestaureerd  (het rechtzetten(fixeren) en gepoetst te worden. Voor het fixeren van de armen werd er tijdens de restauratie 32 […] Lees verder »

Kerk Hitzum

Deze kroonluchters zijn door ons gerestaureerd met de E-Candle Royal, waarmee de cultuur historische uitstraling werd teruggebracht. Lees verder »

Dorpskerk Bathmen

In 2018 heeft het kerkbestuur ons gevraagd de kroonluchterverlichting van de kerk te verduurzamen en de bestaande gloeilampen te vervangen door led. Wij hebben alle kroonluchters voorzien van de E-Candle led filament kaarslampen en de kandelaars in het koor met de E-Candle Church lampjes. De verlichting is dimbaar en heeft een warme kleur. Met deze […] Lees verder »

Dorpskerk Holten

In 2019 hebben wij op verzoek van de kerkrentmeesters de gloeilampjes in bestaande kroonluchter en in de wandarmaturen vervangen en opnieuw voorzien van ons E-Candle Church led lampje 2200 K. Met deze aanpassing heeft de kerk mooi warm licht gekregen. Lees verder »

Heilige Antonius Abtkerk Loenen

Het bestuur van de kerk besloot in 2018 de kerkverlichting te moderniseren en de kroonluchters te restaureren. De voorzitter van de Locatie raad Loenen/Eerbeek verzocht ons  de kroonluchters van de kerk, waarin nog echte kaarsen zaten,  o.a. in het kader van brandgevaar te voorzien van elektrische kaarsverlichting. Gelet op het historische karakter van de kerk […] Lees verder »

Onze Lieve Vrouwekerk Hengelo

W3Product heeft voor de kandelaars van het altaar de oude kaarsen vervangen door een speciaal ontworpen versie van de E-Candle Royal. Op zaterdag 22 oktober werd ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van het kerkgebouw de elektrische kaarsen in gebruik genomen. Alle mensen waren vol lof over de uitstraling en sfeer. Maar ook de vrijwilliger(s) […] Lees verder »

Kasteel-Museum Sypesteyn

De verlichting van kasteel-museum Sypensteyn liet te wensen over. De directie van Sypensteyn heeft W3Product opdracht gegeven de verlichting, conform haar wensen, onder historisch perspectief aan te passen. Diverse historische kroonluchters met echte kaarsen konden vanwege brandgevaar niet branden en ook de kunstwerken en schilderijen werden niet of onvoldoende aangelicht. In de eerste fase van […] Lees verder »

Hamtoren Vleuten

De restauratie omvatte het schoonmaken, herstellen van een aantal armen en het fabriceren van ontbrekende onderdelen. Aansluitend werd de tabernakelkroon geëlektrificeerd en voorzien van onze ledkaarsen de E-Candle Royal. Voorafgaand aan de restauratie van deze tabernakel kaarsenkroon hebben wij onderzoek gedaan naar de oorsprong van de tabernakelkroon. De kaarsenkroon vertoont overeenkomsten met de zeldzame tabernakelkronen […] Lees verder »

Poptaslot Marssum

Het Popta Slot heeft een aantal historische kroonluchters en wandkandelaars en op verzoek van de Slotbewaarder de heer A.W. Prins hebben wij een aantal wandkandelaars en lantaarn in de gangen voorzien van de E-Candle Battery. Lees verder »

Station Eindhoven

HISTORIE, Het spoorwegstation met colonnade, luifel, voetgangerstunnel, perrons en perronoverkapping is van algemeen belang vanwege de architectuur- cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde. Het spoorwegstation is een ontwerp van architect K. van der Gaast. Het stationsgebouw is van cultuurhistorische waarde o.a. vanwege de aanwezigheid van beeldhouwwerken en een restaurant met glaswerken en glaskunstwerken. De sterke samenhang tussen […] Lees verder »

Kasteel Helmond

Kasteel Helmond

Renovatie Het glaswerk is onder beheer van W3product gereinigd en gerestaureerd. W3product heeft de bedrading vernieuwd en de kroonluchter voorzien van de E-candle Royal. Lees verder »

Martinikerk in Groningen

Martinikerk Groningen

Librije De Librije is een mooie lichte ruimte op de eerste verdieping aan het Martinikerkhof en heeft schitterende zuilen, die in art nouveaustijl zijn beschilderd. In deze ruimte zijn de kroonluchters voorzien van nieuwe kaarsen en filament lampen 2 watt kleur 2200K. Fredericikamer De Fredericikamer is een rustige, sfeervolle ruimte geschikt voor maximaal 12 personen.In […] Lees verder »

Kasteel Rosendael 3

Kasteel Rosendael

Restauratie van de kroonluchters in kasteel Rosendael met de E-candle. De kroonluchters waren allemaal voorzien van gloeilampen. In opdracht van “Stichting Gelderse Kasteelen” zijn de kroonluchters voor zien van de E-candle Royal. Tevens hebben wij de kroonluchters voorzien van nieuwe bedrading. Met deze restauratiewerkzaamheden, welke door ons op locatie werd uitgevoerd, voldoet kasteel Rosendael aan […] Lees verder »

Restaurant Beau Nijmegen

Restaurant Beau Nijmegen

Plaatsing van de E-candles in de kroonluchters in het restaurant Humphrey’s in Nijmegen. Gasten genieten in een warme sfeer van kaarslicht van hun diner. Humpreys maakt zo haar horeca zaken én brandveiliger én bespaart flink op de energielasten. Lees verder »

Franshalsmuseum

Frans Hals museum Haarlem

Oude Hollandse Meesters in Led-licht Het museum Frans Hals in Haarlem bevat een schat aan meesterwerken uit de Gouden Eeuw, waaronder de grootste verzameling van schilderijen van de Haarlemse meester Frans Hals. Tijdens de grote renovatie van 2010 hebben de sloopwerkzaamheden zware schade toegebracht aan de tentoonstellingszalen. Plafonds, wanden en lambrisering zijn geheel gerenoveerd. Dat […] Lees verder »

Besparing E-candle

Karel V hotel Utrecht

In het gerenomeerde hotel Karel V in Utrecht heeft  E-candle de kroonluchters voorzien van Ecandle bulb.  Een mooie kaarsgloed, maar zeer brandveilig door het gebruik van de E-candles. En het hotel kan kosten besparen door het veel lagere stroomgebruik van de LED lampjes. Lees verder »

paleis noordeinde

Paleis Noordeinde Den Haag

In Paleis Noordeinde zijn de kroonluchters voorzien van E-candles. Ook de Rijksdienst let op energiegebruik en duurzaamheid. Dat de authentieke sfeer bewaard moest blijven staat daarbij natuurlijk vast. Lees verder »

kasteel twickel

Kasteel Twickel Delden

E-candle Royal De fraaie kroonluchter boven de trap heeft nieuwe E-candles gekregen. Tevens werden de kroonluchters in de Salon, Drostekamer alsmede in de bibliotheek gerestaureerd . Hiervoor is de E-candle Royal gebruikt. Het vuur vergulde brons van enkele kroonluchters werd eerst met speciale vloeistof gereinigd. Aansluitend hebben wij de oude katoenen bedrading vervangen waarmee de […] Lees verder »

Het eindresultaat: De kroonluchter van het Concertgebouw Amsterdam.

Concertgebouw Amsterdam

Concertgebouw Amsterdam gaat duurzaam De moderne tijd doet ook zijn entree in de wereld van theaters en concertgebouwen. Het Concertgebouw heeft een rijke historie met mooie kroonluchters en kandelaars. De mooie oude sfeer behouden, maar met gebruik van moderne technologie is prima gelukt met het plaatsen van de LED kaarsen van W3 E-candle. Zo werkt […] Lees verder »

politieacademie warnsveld

Politieacademie Warnsveld

Duurzame verlichting In het Huis ’t Velde is de politieacademie Warnsveld gehuisvest. Ook zij gaan voor duurzaamheid. De klassieke kroonluchters werden voorzien van LED kaarsen. Verlichtingsscan: Ten behoeve van de bestaande situatie hebben wij een verlichtingsscan uitgevoerd, gebaseerd op de door ons uitgevoerde inventarisatie. Het rapport gaf een goed inzicht in de mogelijke maatregelen om […] Lees verder »

nijsinghuis

Museum de Buitenplaats Eelde

Blauwe kamer met LED verlichting In Museum de Buitenplaats hebben wij in de blauwe kamer LED kaarsen in de kroonluchter geplaatst. Dit ter ondersteuning van de authentieke blauwe sfeer van de kamer. Lees verder »

portrettenkamer

Fundatie Renswoude Utrecht

De Fundatie Renswoude in Utrecht heeft ons gevraagd de kroonluchters in de portretzaal van led kaarsen te voorzien. Daarnaast werden de kandelaars op de schouw en de rococo wandkandelaars in de regentenzaal ook voorzien van de E-candle Royal. Lees verder »

wilonow

Wilanów Palace Museum Warschau, Polen

Kaarsen een gevaar voor de kunstcollectie Het Wilanów Palace Museum heeft een grote aandacht voor de conservering van dit voormalige koninklijk kasteel. De dagelijkse strijd tegen de grootste bedreigingen van de kunstcollectie zoals vuur, temperatuur en licht vergt grote inspanningen. Vroeger werden de vertrekken verlicht met echte kaarsen. Deze werden voorzichtig ingezet vanwege het brandgevaar, […] Lees verder »

paleis-het-loo-2

Paleis het Loo Apeldoorn

Paleis het Loo heeft haar kroonluchters en kandelaars laten voorzien van halogeen kaarsen. Door de verschillende soorten E-candles is het mogelijk de kleurwarmte van de kaars af te stemmen op de omgeving. Geen kil licht maar warm kaarslicht. Omdat de kaarsen dimbaar zijn kan exact de juiste sfeer en ambiance gerealiseerd worden in de diverse […] Lees verder »

Herman den Blijker in Deventer

Keizerskroon Deventer

In 2015 hebben wij de oude verlichting van de kroonluchters en lantaarns aangepast naar ledverlichting. Op deze wijze realiseerde de Keizerskroon een 90% besparing op haar energie- en onderhoudskosten alsook een flinke CO2-reductie. Lees verder »

Lebuinuskerk te Deventer

Lebuinuskerk Deventer

In opdracht van het kerkbestuur hebben wij, W3Product E-Candle, een lichtplan voor het interieur van de kerk gemaakt. De bestaande lichtsituatie van de kerk voldeed niet meer aan de tijd van duurzaamheid en CO2-reductie en de wens was om de verlichting van de kerk te moderniseren. Met name de historische wand- en plafondschilderingen werden niet […] Lees verder »

verwolde

Kasteel Verwolde Laren

E-candle Royal In Huis Verwolde zijn de kroonluchters van de Herenkamer en Chinese kamer door ons in 2012 voorzien van de E-candle Royal, waarmee de oorspronkelijke sfeer en uitstraling van het huis werd ondersteund. Naast energiebesparing en Co2-reductie leverde deze restauratie een belangrijke bijdrage aan de brandveiligheid. Lees verder »

Ambstwoning van de Burgemeester

Ambtswoning Amsterdam

Het interieur van de balzaal en de vergaderzaal (voorheen eetzaal) in de burgemeesterswoning, is uit historisch perspectief van internationaal belang. Het is net als dat van de andere zalen rond 1870 vernieuwd. De tapisserieën, het ameublement, de kroonluchters, de wandappliquen en kandelaars maken daar een essentieel onderdeel van uit. Door ons werden de kroonluchters, de […] Lees verder »

kroonluchter en kandelaars W3

Slot Zuylen Utrecht

Gobelinzaal De belangrijkste zaal is de Gobelinzaal waar al meer dan drie eeuwen een wandtapijt, van de Delftse wever Maximiliaan van der Gught, de wanden siert. De kroonluchters en kandelaars zijn 19e-eeuws en werden door ons gerestaureerd en voorzien van de E-Candle Royal. De ruimte is altijd gebruikt voor grote ontvangsten, hoewel de inrichting in […] Lees verder »

Kroonluchter oude stadhuis Edam

Oude Kerk Amsterdam

Het kerkbestuur besloot in het kader van duurzaamheid en uitstraling de kroonluchters in de kerk aan te passen. De bestaande kroonluchterverlichting voldeed niet meer qua lichtopbrengst en werd in overleg met W3Product- E-Candle verwijderd en opnieuw voorzien van de Led E-Candle de luxe, met een zeer warme kleur. De Oude Kerk legt hiermee in haar […] Lees verder »

Aanzicht het oude stadhuis van Edam

Oude stadhuis Edam – Museum

In dit voormalige stadhuis van Edam werd door ons met de grootste zorgvuldigheid de bestaande kroonluchters, nog uitgerust met gloeilampen, gerestaureerd. In het kader van het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Edam Volendam werd hieraan aandacht besteed. De bestaande fittingen werden door ons vervangen door nieuwe, en achtereenvolgens met de led E-Candle Easy de Luxe voorzien. […] Lees verder »

Slot Dresden

De Kleine Balzaal werd ontworpen door Hofbaumeister Bernhard Krüger (1821-1881), een collega van Gottfried Semper, in opdracht van koning Jan van Saksen en uitgevoerd tussen 1865 en 1868. De zaal wordt beschouwd als een belangrijk getuigenis van het historisme en het begrip van de Semper-architectuur. In 1997 besloot de Saksische deelstaat de Kleine Balzaal te […] Lees verder »

Foto slot Zeist

Slot Zeist

Met de door ons uitgevoerde restauratiewerkzaamheden hebben de kroonluchters weer hun oorspronkelijke cultuurhistorische uitstraling gekregen en voldoet Slot Zeist aan haar maatschappelijke voorbeeldfunctie t.a.v. de norm voor duurzaamheid en CO2-reductie. De terugverdientijd (ROI) bedraagt na onze restauratiewerkzaamheden 3,3 jaar   Lees verder »

Afbeelding Paleis op de Dam

Paleis op de Dam Amsterdam

Restauratie van de historische Empire kroonluchters met E-candle De kroonluchters die sinds Lodewijk Napoleon het Paleis op de Dam verlichten, waren bij een eerdere restauratie volledig gedemonteerd en in kratten op de zolder opgeborgen. Restauratiearchitect Krijn van den Ende, die de laatste restauratie leidde, was van mening: “ Een paleis als dit is ondenkbaar zonder […] Lees verder »

Stadhuis Nijmegen

Stadskantoor Nijmegen

De kroonluchters in de Schepenenzaal en Trêvezaal van het stadhuis Nijmegen zijn door ons gerestaureerd en voorzien van de E-candle. De kroonluchters waren nog uitgevoerd met echte kaarsen, welke uit het oogpunt van brandveiligheid niet meer mochten branden. Vrijwel onzichtbaar hebben wij de kroonluchters van bedrading voorzien en aansluitend uitgevoerd met de E-candle Royal, met […] Lees verder »